Moja ESTA aplikacija bila je “Putovanja nisu ovlaštena”

ESTA nije ovlaštena

Što učiniti ako vaš ESTA nije odobren

Status ESTA-e “Putovanje nije odobreno” znači da se smatra da podnositelj zahtjeva ne ispunjava uvjete za putovanje u Sjedinjene Države u okviru Programa izuzeća od viza (VWP). To može biti zbog više razloga, poput unosa netočnih biometrijskih podataka ili podataka o putovnici ili netočnog odgovora na jedno od devet pitanja o prihvatljivosti. U drugim slučajevima, neki podnositelji zahtjeva mogu namjerno unijeti netočne podatke na obrazac ESTA, što nije u skladu s evidencijom koju Carina i zaštita granica (CBP) ima u vezi s putnikom.

Ako je vaš ESTA “Putovanje nije odobreno”, ali i dalje želite putovati u Sjedinjene Države, morat ćete podnijeti zahtjev za vizu putem lokalne web stranice američkog veleposlanstva – https://www.usembassy.gov gdje ćete pronaći potrebne informacije za početak vašeg B2 turizma, B1 poslovanja ili mješovite uporabe B1/B2 zahtjeva za vizu za posjetitelje.

Ako vam je uskraćeno odobrenje putovanja, to obično ne znači da ne ispunjavate uvjete za vizu za Sjedinjene Države, jer odbijanje uglavnom zabranjuje putovanje u okviru Programa izuzeća od viza. Također imajte na umu da nijedan sud ne može pregledati vašu podobnost prema ESTA-i ako odobrenje putovanja nije odobreno.

Je li moguće ponovno se prijaviti?

Podnositelji zahtjeva kojima je odbijen ESTA mogu se ponovno prijaviti, posebno ako je njihovo odbijanje bilo zbog unosa netočnih podataka o putovnici ili biometrijskim podacima. Novi zahtjevi i dalje se mogu odbiti, posebno ako druge okolnosti podnositelja zahtjeva ostanu iste. Prilikom ponovnog podnošenja zahtjeva za ESTA-u izbjegavajte upotrebu lažnih podataka jer oni mogu dovesti do trajne zabrane putovanja u okviru VWP-a u budućnosti.

Ako su podnositelji zahtjeva za ESTA-u pogrešno unijeli podatke o bilo kojem od svojih devet pitanja o prihvatljivosti, možda će morati podnijeti zahtjev za pomoć CBP-u kako bi pregledali svog podnositelja zahtjeva i uklonili odbijanje kako bi se mogli ponovno prijaviti s jasnom evidencijom.

Postoji li način da se sazna zašto je zahtjev za ESTA odbijen?

Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) ima jedinstveni sustav koji osigurava da se vaš zahtjev za odobrenje putovanja može odbiti samo ako ste sigurnosna prijetnja ili ne smijete putovati u okviru Programa izuzeća od viza.

Većina ljudi pokušava riješiti odbijanje svoje prijave prolaskom kroz DHS Program upita o pravnoj zaštiti putovanja (TRIP), čija se veza obično nalazi na web mjestu ESTA. Jedini nedostatak toga je što ne jamči da će vaša prijava proći ili da ćete dobiti razlog za odbijenu ESTA-u.

Konzulati i veleposlanstva SAD-a nisu u mogućnosti otkriti zašto je ESTA odbila neke podnositelje zahtjeva. Dakle, možete znati da ispunjavate uvjete za putovanje u Sjedinjene Države samo ako je vaš zahtjev odobren. U suprotnom, možete saznati o mogućim ESTA neprihvatljivostima ili razlozima za odbijanje prilikom podnošenja zahtjeva za neimigrantsku vizu.

Što se događa kada osoba želi odmah putovati, ali nema valjano odobrenje putovanja?

Kao dio zahtjeva za vizu u SAD-u, podnositelji zahtjeva morat će ispuniti obrazac DS-160 i zakazati intervju u američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Ispunjavanje obrasca DS-160 traje otprilike 60 minuta. Međutim, vrijeme imenovanja veleposlanstva razlikuje se ovisno o lokaciji veleposlanstva i dobu godine kada će sastanak biti zakazan. Sastanke sljedećeg dana vrlo je teško zakazati. Obično je razdoblje čekanja od pet do deset dana normalno do sljedećeg slobodnog vremena sastanka. Ako želite bilo kakve ključne informacije, možete ih pronaći na web mjestu odjela ili konzularnom uredu. Dakle, trebali biste podnijeti zahtjev dovoljno rano za odobrenje ESTA-e ako planirate putovati za nešto vitalno kako biste izbjegli neugodnosti. Ažurne informacije o vremenu zakazivanja obveza potražite na: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html