Najčešća pitanja o ESTA-i

ESTA naspram vize

Je li ESTA isto što i viza?

Ne, ESTA nije viza. ESTA se razlikuje od vize u različitim aspektima. Elektronički sustav za odobrenje putovanja (ESTA), na primjer, omogućuje pojedincima da putuju u Sjedinjene Države bez nužnog traženja tradicionalne neimigrantske vize za posjetitelje. Međutim, pojedinci koji putuju s važećim vizama ne moraju podnijeti zahtjev za ESTA jer će viza služiti svrsi za koju je izdana. To znači da ESTA nije zakonski dovoljna da služi kao viza u Sjedinjenim Državama. Putnicima će trebati viza tamo gdje to zahtijeva zakon Sjedinjenih Država.

Kada trebam dobiti vizu za putovanje u Sjedinjene Države?

Morat ćete dobiti vizu za putovanje u Sjedinjene Države;

 • Ako putujete u bilo koju drugu svrhu osim poslovnih i kratkoročnih posjeta.
 • Ako je vaš posjet putovanju namijenjen duljem od 90 dana.
 • Ako namjeravate putovati u Sjedinjene Države putem zračnog prijevoznika koji nije potpisnik. To se odnosi na zračnog prijevoznika koji koristi zračnu luku za koju nije potpisnik.
 • Ako znate da se razlozi nedopuštenosti kako je propisano Zakonom o useljavanju i državljanstvu, odjeljak 212 (a) primjenjuju na vaš slučaj. U tom slučaju morat ćete podnijeti zahtjev za neimigrantsku vizu za svoje putovanje u SAD.

Pod kojim okolnostima trebam podnijeti zahtjev za vizu umjesto ESTA-e?

 • Ako je vaš ulazak u SAD putem zračnog prijevoznika koji nije potpisnik VWP-a
 • Ako planirate produžiti boravak nakon 90 dana
 • Trebali biste podnijeti zahtjev za neuseljeničku vizu prije putovanja u SAD ako smatrate da se na vas primjenjuju bilo kakvi razlozi nedopuštenosti Zakona o imigraciji i državljanstvu § 212(a)
 • Ako svrha vašeg posjeta SAD-u nije za poslovni ili kratkoročni turizam.

Tko se mora prijaviti za ESTA?

ESTA se koristi za utvrđivanje prihvatljivosti putnika u SAD u okviru Programa izuzeća od viza (VWP). To znači da pojedinci koji putuju u Sjedinjene Države morem ili zrakom i nemaju vizu moraju biti ovlašteni za ulazak u SAD putem zahtjeva za ESTA. To uključuje dojenčad bez ulaznica i djecu. Svaki putnik ima pravo na zasebnu ESTA prijavu i naknadu. Također, treće strane ovlaštene su ispuniti ESTA prijavu u ime VWP putnika.


Program izuzeća od viza

Što je program izuzeća od viza (VWP)?

VWP, inicijativa kojom upravlja Ministarstvo sigurnosti unutarnjih poslova, program je koji pojedincima iz određenih zemalja omogućuje putovanje u Sjedinjene Države bez dobivanja vize. Putnicima pod VWP-om dopušten je ulazak u SAD radi užitka, posla ili bilo kojeg neradnog programa u razdoblju od najviše 90 dana.

Koji su nedostaci upisa na Program izuzeća od viza?

Iako VWP svojim sudionicima dolazi s raznim prednostima, bitno je razmotriti uvjete koji reguliraju program kako biste odmjerili svoje mogućnosti. Neki od ovih uvjeta uključuju;

 • Ako vam je dopušteno putovati u SAD putem VWP-a, možda nećete moći proširiti ili promijeniti svoj neimigrantski status.
 • Kršenje uvjeta dopuštenosti uskraćuje vam pravo na žalbu ili preispitivanje bilo koje radnje uklanjanja izvučene iz vaše ESTA prijave. Ovaj uvjet je iznimka samo ako je vaš zahtjev za azil.
 • Odbijeno priznanje u SAD-u uskraćuje pravo žalbe na odluku koja se odnosi na vašu dopuštenost.

Koje su zemlje sudionice programa izuzeća od viza?

Samo pojedinci iz 41 zemlje sudionice mogu se prijaviti za ESTA putem Programa izuzeća od viza. Zemlje sudionice uključuju sljedeće;

Andora, Australija, Austrija, Belgija, Brunej, Čile, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Japan, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Monako, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Portugal, Republika Malta, San Marino, Singapur, Slovačka, Slovenija, Južna Koreja, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajvan, Ujedinjena Kraljevina.

Moram li se prijaviti za ESTA kada putujem u Sjedinjene Države pod VWP-om?

Kako bi se povećala sigurnost u Programu izuzeća od viza, Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) dobilo je mandat za provedbu ESTA-e. To je uslijedilo nakon izmjene članka 217 Zakona o useljavanju i državljanstvu (INA) Provedbenim preporukama Zakona 9/11 iz 2007. godine. U osnovi, ESTA je napredna sigurnosna mjera koja DHS-u omogućuje provjeru prihvatljivosti pojedinaca koji putuju u SAD u okviru VWP-a. S ESTA-om, DHS može eliminirati svaku moguću prijetnju policiji ili sigurnosti putovanja koju predstavlja program.


Korištenje ESTA-e

Koliko dugo ESTA vrijedi?

ESTA vrijedi dvije godine od datuma autorizacije ili datuma isteka vaše putovnice, ovisno o tome što nastupi prije, poništit će vašu ESTA. Nakon što dovršite svoju ESTA prijavu, datum autorizacije vašeg ESTA prikazuje se na zaslonu Odobrena autorizacija. Međutim, ako se opozove, valjanost vašeg ESTA se prekida.

Važno je dobiti ispis ESTA-e nakon što uspješno dobijete odobrenje. Iako nije potrebno pri dolasku u Sjedinjene Države, bitno je za rekordne svrhe. Američki imigracijski službenici imat će vlastitu elektroničku kopiju kako bi potvrdili vaše odobrenje za ulazak u zemlju.

Imajte na umu da je vaš ESTA prikladan za upotrebu tijekom više putovanja tijekom dvogodišnjeg razdoblja valjanosti. To znači da u tom roku nije potrebno ponovno podnijeti zahtjev za ESTA-u. U slučaju da vaš ESTA istekne dok ste u SAD-u, još uvijek imate priliku putovati natrag u svoju zemlju jer njezin istek ne utječe na vaš odlazak. Međutim, bitno je znati da, iako vaš ESTA ostaje valjan 2 godine, to putnicima ne daje prostora da toliko dugo ostanu u SAD-u. Vaš boravak u SAD-u prema zahtjevima VWP-a traje najviše 90 dana. Ako imate namjeru ostati duže od 90 dana, možda biste trebali razmisliti o dobivanju vize od konzulata ili veleposlanstva SAD-a.

Također imajte na umu da će promjena podataka o putovnici, kao što su zemlja državljanstva, spol ili vaše ime, rezultirati poništavanjem vašeg trenutnog ESTA-a. To znači da ćete se morati prijaviti za novi ESTA, koji dolazi uz naknadu. Iako DHS-u neće trebati kopija vašeg ESTA-e, bitno je čuvati kopiju svoje prijave u svrhu vođenja evidencije.

Jamči li ESTA ulazak u Sjedinjene Države?

Odobrenje vaše ESTA prijave ne jamči vaš ulazak u Sjedinjene Države. Aplikacija samo potvrđuje vašu podobnost za putovanje u SAD putem VWP programa. Po dolasku u Sjedinjene Države, putnike pod VWP-om pregledavaju carinski službenici i službenici za zaštitu granica. Inspekcija uključuje pregled vaših dokumenata kako bi se utvrdilo jeste li dopušteni Sjedinjenim Državama u skladu s VWP-om na temelju određenih zakona o putovanjima. Pojedinci koji putuju međunarodnim letovima također moraju proći redovite postupke carinske i imigracijske obrade.

Je li zahtjev za ESTA-u potreban kada prelazim u Sjedinjene Države na putu u drugu zemlju?

Kada putujete u treću zemlju koja nije Sjedinjene Države, smatrate se putnikom u tranzitu. U takvim slučajevima morate podnijeti zahtjev za ESTA-u ako se vaša zemlja podrijetla nalazi na popisu stranaka koje sudjeluju u programu izuzeća od viza. Prilikom popunjavanja obrasca zahtjeva za ESTA, pojedinac koji putuje u drugu zemlju kroz Sjedinjene Države mora izjaviti da je u tranzitu. Uz ovu izjavu prilaže se i naznaka o vašoj zemlji odredišta.

Trebam li ispuniti obrazac I-94W ako već imam odobrenje ESTA-e?

Prije implementacije elektroničkog sustava za odobrenje putovanja, Carina i zaštita granica (CBP) ovisila je o obrascu I-94W za praćenje kretanja ne-građana u i iz Sjedinjenih Država. Međutim, uspostava ESTA-e omogućila je DHS-u da ukloni nepotrebne papire poput upotrebe I-94W za potvrdu prijema putnika pod VWP-om u SAD. Danas pojedinci koji su već dobili odobrenje ESTA-e neće dobiti I-94W kupon za odlazak priložen svojim putovnicama.

Postoje li zahtjevi za putovnicu za putovanje s ESTA-om?

Da, postoje zahtjevi za putovnicu potrebni kada putujete u okviru Programa izuzeća od viza. Neki od ovih zahtjeva uključuju;

 • VWP putovnice izdane prije 26. listopada 2005. moraju imati strojno čitljive zone na biografskim stranicama.
 • VWP putovnice izdane 26. listopada 2005. ili nakon tog datuma moraju imati digitalnu fotografiju.
 • VWP putovnice izdane 26. listopada 2006. ili nakon tog datuma moraju biti elektroničke. To znači da moraju imati digitalni čip koji sadrži biometrijske podatke o vlasniku svake putovnice.
 • Privremene putovnice i putovnice za hitne slučajeve iz zemalja VWP-a također moraju biti elektroničke i na snazi od 1. srpnja 2009.

Svaki građanin koji putuje u Sjedinjene Države iz sljedećih zemalja VWP-a dužan je predočiti elektroničku putovnicu koja sadrži čip;

 • Grčka
 • Mađarska
 • Južna Koreja
 • Estonija
 • Slovačka
 • Latvija
 • Republika Malta
 • Češka Republika
 • Litva

Građani iz ostalih zemalja VWP-a dužni su predočiti strojno čitljive putovnice.

Trebam li se prijaviti za ESTA ako se želim voziti u Sjedinjene Države iz Meksika ili Kanade?

Državljani VWP zemalja ne trebaju ESTA kada putuju iz Meksika ili Kanade u Sjedinjene Države kopnom. Evo važnih točaka koje treba uzeti u obzir kada putujete u SAD kopnom;

 • Ako prvi put ulazite u SAD preko kopnene granice, proći ćete postupak ručnog unosa nakon ispunjavanja obrasca I-94W. To je osobito slučaj ako nemate valjani ESTA.
 • S druge strane, proći ćete postupak ručnog ulaska na američku granicu prelaska zemlje bez nužnog popunjavanja obrasca I-94W. To se primjenjuje ako prvi put ulazite u SAD kopnenom granicom s važećom ESTA-om.
 • U slučaju da ponovno ulazite u SAD preko kopnene granice, tada će vaš postupak ulaska biti olakšan bez potrebe za popunjavanjem novog obrasca I-94W. To vrijedi ako već imate važeći pečat na putovnici ili važeći I-94W.
 • Trajekti koji putuju između Victorije, Britanske Kolumbije i Vancouvera i države Washington smatraju se kopnenom graničnom lukom. Stoga građani zemalja VWP-a koji ulaze u Sjedinjene Države putem tih trajekata neće zahtijevati zahtjev za ESTA.

Obrazac za prijavu za ESTA

Kada je idealno vrijeme za izradu ESTA aplikacije?

Iako svatko može podnijeti svoje ESTA prijave u bilo kojem trenutku prije putovanja u SAD, Carina i zaštita granica preporučuje putnicima da podnesu ESTA prijavu prilikom rezervacije putovanja. To bi posebno trebalo učiniti 72 sata prije putovanja.

Što ako podnositelj zahtjeva za program izuzeća od viza ne može biti primljen?

Postoje propisi o tome kako treba postupati s pojedincima za koje se utvrdi da su nedopušteni Sjedinjenim Državama pod VWP-om. Na primjer, ako se utvrdi da ste nedopušteni, vaš će zahtjev za ESTA biti odbijen. Zatim se vraćate u svoju matičnu zemlju, na prijevozniku preko kojeg ste putovali u Sjedinjene Države ili se vraćate u treću zemlju u kojoj imate povratnu kartu.

Ne izjednačavaju li se dodatna ESTA pitanja s vizom?

Odgovor je ne. Zakonski preduvjeti koji dolaze s primjenom vize prilično su složeni i ne mogu se usporediti sa zahtjevima ESTA-e. Zahtjev za neimigrantsku putnu vizu, na primjer, zahtijevat će od vas da prisustvujete intervjuu u američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Također ćete morati dostaviti navedene podatke, kao što su osobna biometrija i dodatni biografski detalji. To su zahtjevi koji neće biti propisani prilikom podnošenja ESTA zahtjeva.

Koliko je vremena potrebno za dovršetak postupka prijave na ESTA?

Da biste dovršili postupak prijave ESTA-e, provest ćete prosječni raspon od 20 minuta. Međutim, ako imate pri ruci sve potrebne dokumente, uključujući kreditnu karticu i putovnicu, možete provesti samo 10 minuta. Također je važno znati da na vrijeme obrade vaše ESTA-e mogu utjecati različiti čimbenici, uključujući tehnička pitanja povezana sa sustavima CBP-a. Druga pitanja, kao što su obrada plaćanja i problemi s web stranicama, također mogu utjecati na vrijeme obrade ESTA-e.

Postoji li određeni softver potreban za podnošenje ESTA aplikacije?

Što se tiče računalnih konfiguracija u podnošenju ESTA aplikacije, evo navedenih potrebnih pragova;

 • Internetski preglednik. Većina glavnih preglednika podržana je za podnošenje ESTA aplikacija.
 • Takvi preglednici trebaju podržavati 128-bitnu enkripciju.
 • Pouzdan preglednik trebao bi prihvatiti kolačiće, trebao bi biti ažuran i omogućen JavaScript.

Kada trebam obnoviti ESTA?

Po isteku vaše ESTA-e bilo bi ključno obnoviti je. Međutim, određene okolnosti zahtijevaju da obvezno obnovite svoj ESTA. Evo nekih od ovih obveznih slučajeva;

 • Obnova ili stjecanje nove putovnice. ESTA vrijedi samo pod jednom putovnicom. Ako dobijete novu putovnicu, trebali biste podnijeti zahtjev i za obnovu svoje ESTA-e.
 • Promjena putovnice. Ako na putovnici dođe do promjena, potrebno je obnoviti vašu ESTA prijavu. To uključuje promjene u vašem imenu, spolu i prebivalištu ili zemlji državljanstva.
 • Promjena temeljnih okolnosti vaših odgovora na pitanja “DA/NE” aplikacije ESTA.

Koje podatke mogu izmijeniti u svojoj ESTA aplikaciji?

Nakon što ispunite i podnesete zahtjev za ESTA, ne smijete mijenjati zemlju izdavanja putovnice i broj putovnice. Međutim, možete izmijeniti informacije na bilo kojem od sljedećih područja;

 • Telefonski broj
 • Adresa e-pošte
 • Vaša adresa u Sjedinjenim Američkim Državama
 • Podaci o operateru
 • Grad u kojem se ukrcavate

Što trebam učiniti ako mi je putovnica istekla?

Vaša putovnica je identifikacijski dokument koji potvrđuje vaše kretanje ili boravak u Sjedinjenim Državama kao stranac. Stoga morate osigurati da vaša putovnica vrijedi za razdoblje u kojem namjeravate ostati u SAD-u. S druge strane, ESTA je putna dozvola koja određuje vašu dopuštenost u SAD-u, a vaš ESTA povezan je s vašom putovnicom. To znači da istek putovnice rezultira istekom vaše ESTA dozvole. Stoga je neophodno obnoviti svoj ESTA nakon što obnovite putovnicu.

Mogu li se prijaviti za ESTA bez potvrđenih planova putovanja?

Kratak odgovor je da, možete. Međutim, iako ne morate imati nikakve posebne planove putovanja, morate imati kontaktnu točku u Sjedinjenim Državama. Iako nije obvezno postaviti svoje planove putovanja u kamen, predlaže se da imate adresu na kojoj ćete boraviti u Sjedinjenim Državama kada ispunite prijavu. Ako ćete boraviti na više lokacija, potrebna je samo prva adresa. Ako nemate potpunu adresu, dovoljan je naziv hotela ili lokacije koju ćete posjetiti. Ako ste u tranzitu, odgovorite potvrdno kada vas se pita, “događa li se vaše putovanje u SAD u tranzitu u drugu zemlju”, pitanje u odjeljku Informacije o putovanju.

Kako ispraviti pogrešku u prijavi?

Prije podnošenja prijave imat ćete priliku provjeriti i ažurirati sve podatke koje ste unijeli. Nakon podnošenja i bez plaćanja možete promijeniti i ažurirati sva podatkovna polja osim broja putovnice, zemlje državljanstva i zemlje izdavanja. Možda ćete moći uređivati odabrana polja u postojećoj ESTA aplikaciji. Međutim, ako ste pogriješili u odgovoru na bilo koje od pitanja o ispunjavanju uvjeta , morat ćete podnijeti novu ESTA prijavu.

Hoće li ESTA biti odbijena ako ostavim obavezno polje prazno?

Morate ispuniti sva obavezna polja. Ručna presuda može biti potrebna ako se unesu pogrešni podaci ili nedostaju podaci, što može dovesti do kašnjenja u odgovoru CBP-a.

Zašto su mi potrebni podaci o poslodavcu?

U skladu s člankom 214b Zakona o imigraciji i državljanstvu, posjetitelji Sjedinjenih Država moraju dokazati da ne namjeravaju imigrante i moraju se kvalificirati za status posjetitelja ili neimigracije. Informacije o zapošljavanju pomažu dokazati prihvatljivost za ispunjavanje ovog zakonskog zahtjeva.

Zašto je potrebno proširiti količinu ESTA informacija koje se prikupljaju od VWP putnika?

Prije događaja 11. rujna, fokus Programa izuzeća od viza (VWP) bio je program koji je nadgledao i olakšavao putovanja dok je tražio i štitio od prijetnji ekonomske migracije. Od tada je bio i usredotočen je na sigurnosne standarde kako bi se spriječilo iskorištavanje programa od strane terorista i drugih kriminalaca.

Godine 2007. u zakonodavstvo je uveden Zakon o partnerstvu u sigurnim putovanjima i borbi protiv terorizma iz 2007. (dio provedbenih preporuka Zakona Komisije 9/11 iz 2007., poznatog i kao “Zakon 9/11”) (Pub. L. br. 110-53).

Prema ovom zakonu, koji ima za cilj poboljšati provjeru pojedinaca koji putuju iz zemalja VWP-a, svi putnici VWP-a moraju dovršiti elektronički sustav za odobrenje putovanja (ESTA) prije putovanja u SAD.

DHS mora ostati oprezan i fleksibilan te se stalno ažurirati i mijenjati kako bi išao u korak s opasnostima, rizicima i prijetnjama. Osim toga, DHS nije nadogradio sustav više od 6 godina iako su se kriminalne i terorističke prijetnje nastavile razvijati tijekom tog razdoblja. DHS smatra da će podatkovna polja koja su dodana u aplikaciju ESTA povećati učinkovitu provjeru, a time i identifikaciju putnika u Sjedinjenim Državama koji bi mogli predstavljati sigurnosni rizik za zemlju.

Putujem s putovnicom koja pokazuje “X” seks marker. Kako mogu dovršiti ESTA?

ESTA trenutno ne koristi “X” spolni marker kao izbor na aplikaciji. Putnici bi trebali odabrati opciju spola koja im najviše odgovara. Zahtjevi za ESTA-u ne mogu se odbiti samo o spolu odabranom u zahtjevu.

Moje ime sadrži slova koja nisu na američkoj engleskoj abecedi. Kako bih trebao napisati svoje ime na ESTA aplikaciji?

Europski jezici imaju neka jedinstvena slova koja nisu na američkom jeziku. Trebali biste koristiti zamjene kako je prikazano u nastavku, prema potrebi. Univerzalni pravopis vašeg imena također se može vidjeti u strojno čitljivom odjeljku vaše putovnice.

 • ß,ß = ss
 • æ = a e
 • ö = oe
 • ü = ue
 • ë = e
 • ä = ae
 • Å = aa
 • ø = oe
 • ñ = n
 • ? = i j

ESTA obrada

Koliko traje odobrenje zahtjeva za ESTA?

Budući da se ESTA prijave obrađuju i popunjavaju putem interneta, većina tih zahtjeva odobrava se u prvoj minuti podnošenja. Međutim, odobrenje nekih zahtjeva može kasniti do oko 72 sata. Nakon što vaša ESTA prijava bude odobrena, obavijest o odobrenju bit će poslana na vašu e-poštu ili web preglednik. Ova obavijest sadrži pojedinosti kao što su ESTA datum isteka, autorizacijski broj i sve informacije korištene prilikom podnošenja zahtjeva.

Koliko će dana zadržati moja djelomično ispunjena pojedinačna prijava?

Vaša će se prijava izbrisati ako nije dovršena i podnesena u roku od 7 dana.


ESTA plaćanje

Koje su naknade za podnošenje zahtjeva za ESTA?

Pozivajući se na Zakon o promociji putovanja iz 2009., ESTA Naknada za prijavu podijeljena je u dvije vrste naknada za obradu.

 • Naknada za obradu. Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Domovinska sigurnost naplaćuje naknadu za obradu po zahtjevu.
 • Naknada za autorizaciju. Dodatni iznos je uplaćen nakon odobrenja zahtjeva za ESTA.

Kako mogu dovršiti plaćanje za svoje ESTA aplikacije?

Možete izvršiti uplatu za ESTA aplikaciju i Naknade za autorizaciju pomoću kreditne ili debitne kartice. ESTA trenutno prihvaća American Express, MasterCard, Visa, Diners Club International i JCB. Tvoj Aplikacija se može obraditi samo ako je vaša prijava potpuna sa svima obavezna i ako je plaćanje uspješno odobreno.

U odjeljku s karticom plaćanja u poljima obrasca detalji potrebno je ispuniti alfanumeričkim znakovima. Detalji uključuju:

 • Broj debitne ili kreditne kartice
 • Datum isteka kartice
 • Sigurnosni kod kartice (CSC)

Kako mogu znati da je moja uplata uspješna?

Ako plaćate debitnom ili kreditnom karticom, sustav će prikazati poruku ako je plaćanje uspješno. Ako primite tijekom postupka plaćanja prikazat će se opisna pogreška na zaslon koji vam govori što biste trebali učiniti da biste riješili problem.

U svim scenarijima plaćanja primit ćete potvrdu na adresu e-pošte koju ste naveli na obrascu za plaćanje.

Je li moguće kasnije platiti svoju ESTA prijavu?

Ovo je često postavljano pitanje koje se rješava u dva dijela: Plaćanje s jednom prijavom i višestruko plaćanje prijave. Odgovor je da. i prijavu možete platiti kasnije, ali pod sljedećim okolnostima:

Jednokratno plaćanje za prijavu: Moguće je platiti jedinstvenu prijavu u prvih sedam dana podnošenja zahtjeva. Nakon Sedam dana je prošlo, ne možete pristupiti aplikaciji. Jednom sedam dani su gotovi, a niste izvršili plaćanje naknade, morat ćete ponovno pokrenuti računalo postupak prijave kao i prethodne aplikacije će isteći.

Višestruko plaćanje aplikacije: Prilikom izrade prijave za dva ili više putnika, skupina podnositelja zahtjeva trebala bi imati njihovi zahtjevi plaćeni su u roku od sedam dana od podnošenja obrasca za to grupa. Nakon isteka sedmodnevnog razdoblja nećete moći koristiti ID grupe jer bi aplikacije istekle. Grupni kontakt morat će podnijeti nove ESTA prijave za prethodne prijave koje nisu bile obrađeno zbog neplaćanja.

Kako su sigurni podaci o mojoj kartici?

Elektronički sustav za autorizaciju putovanja ne zadržava evidencija podataka o debitnim ili kreditnim karticama nakon obrade platnih transakcija. Sustav slijedi pravila i propise globalne platne kartice Industrijski standardi sigurnosti podataka (PCI-DSS).

Može li se jedno plaćanje koristiti za podnošenje više zahtjeva?

ESTA je osmišljena tako da omogućuje jedinstveno plaćanje za grupe koje se sastoje više od dvije aplikacije. Putnici koji ispunjavaju grupnu prijavu to ne čine trebaju putovati zajedno kako bi se prijavili kao skupina podnositelja zahtjeva. ESTA vam omogućuje podnošenje zahtjeva do pedeset osoba jednim načinom plaćanja.

Hoću li dobiti povrat novca ako otkažem?

ESTA se ne može otkazati nakon slanja. Međutim, ako vaš ESTA je odbijen, morat ćete platiti samo naknadu za obradu. Ako je vaš prijava je odobrena, bit ćete dužni platiti Naknadu za autorizaciju u dodatak naknadi za obradu.

Mogu li podnijeti spor sa svojom kartičarskom kućom ako želim sve Novac natrag?

Ako je spor podnesen vašoj kartičnoj kući i primili ste odobreno odobrenje, vaš će ESTA vjerojatno biti opozvan. Podnošenje spora u vezi s vaša ESTA naknada također može uzrokovati probleme u budućnosti ako se prijavite za ESTA za kasniji posjet Sjedinjenim Državama.

Što mogu učiniti ako mi je naplaćeno više od vlade Naknada od strane treće strane?

Vjerojatno ćete platiti dodatne naknade ako ste poslali svoj ESTA aplikacija putem treće strane. Takve web stranice naplaćuju dodatnu naknadu za podnošenje zahtjeva u vaše ime. Ako ste treću stranu koristili za podnijeti zahtjev za ESTA-u, CBP preporučuje da provjerite legitimnost svog ESTA-e na službena stranica Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a pomoću broja prijave osigurava treća strana. Carinski odjel za zaštitu granica ne može vratiti novac iznos koji premašuje državne naknade web mjestu treće strane.